Hieronder de veelgestelde vragen:

Bevat een ondernemingsplan ook een financieel plan?


Onze plannen bevatten standaard een boekhoudkundig sluitend financieel hoofdstuk. Deze omvat de openingsbalans na kredietverlening of participatie, een exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting voor de aankomende 3 jaren en een kloppende eindbalans. Omdat wij zelf bedrijfseconomen zijn mogen we een verklaring van goedkeuring afgeven.

Hoe lang duurt het om een ondernemingsplan te schrijven?


Omdat wij in-house templates hebben ontwikkeld door de jaren heen, hoeven we niet opnieuw het format op te stellen. Daarnaast hebben we voor elke branche kostentemplates met de meest voorkomende kosten, of dat nu bijvoorbeeld een franchisefiliaal, lunchroom, advocatenpraktijk of taxi-onderneming betreft. De kwaliteit is echter zeer hoog.

Waarom verschillen ondernemingsplannen in prijs?


We hebben een klein team en slechts 1 kantoor wat onze kosten laag houdt wat weer betekent dat we lage tarieven kunnen hanteren.

Hoe groot is de kans op financiering met een ondernemingsplan?


Wij hebben een groot netwerk van financiers en borgstellers en kennen de weg hier in. Op uw verzoek kunnen we u begeleiden tot aan financiering, bel ons op voor meer informatie.

Hoe werkt een professioneel kantoor voor een ondernemingsplan?


Geef ons uw personalia door of bel ons op voor een intake op kantoor. Wij mailen u vervolgens de vragen van de marketing-mix, het persoonlijk verhaal en de openingsbalans tezamen met de factuur voor de aanbetaling. Zodra uw antwoorden en de betaling zijn ontvangen plaatsen we u meteen in de agenda voor oplevering. Met uw input kunnen we zelfstandig het marktonderzoek uitvoeren evenals de concurrentie-analyse, SWOT-analyse, marketing-mix, financiën en overige theorie.